Terug

Gamba’s op provençaalse wijze

express

  • 15 min
  • 6 pers

Ingrediënten

  • 1,2 kg rauwe gepelde gamba’s
  • 2 gesnipperde uien
  • 6 fijngehakte teentjes look
  • 1 bosje peterselie,
  • 3 lepel olijfolie
  • 2 citroenen
  • Peper en zout

261 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 28.7g
  • Lipiden : 11.2g
  • Koolhydraten : 11.2g

Bereiding

  • Laat de gamba’s 15 minuten marineren met de look, de ui, de peterselie en de olie.
    Kruid uw marinade.


  • Bak de gamba’s gedurende 15 minuten samen met de marinade.
    Wanneer de gamba’s mooi oranje kleuren, is het gerecht klaar.


  • Serveer met citroenkwartjes.


Voeding

Dit heerlijk zuiderse gerecht is rijk aan goede eiwitten en bevat weinig calorieën.

Suggestie

Vingerkommetjes kunnen handig zijn: vul een kommetje met lauw water en een beetje citroensap