Terug

Zeeduivelmedaillons met garnalen

express

  • 8 min
  • 6 pers

Ingrediënten

  • 6 zeeduivelmedaillons van 120 g per stuk
  • ¾ ui, in kwartjes gesneden
  • 1 ½ lepel fijngehakte kervel
  • ¾ lepel olijfolie
  • 18 tot 24 garnalen
  • 3 lepel lightroom
  • ½ lepel paprikapoeder
  • ½ lepel fijngehakte gekonfijte citroen
  • Zout, peper

198 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 30.7g
  • Lipiden : 6g
  • Koolhydraten : 5.7g

Bereiding

  • Marineer de zeeduivelmedaillons gedurende 5 minuten met de ui, de olie, de kervel, de paprika, de peper, het zout en de gekonfijte citroen.
    Laat ze vervolgens 8 minuten bakken.


  • Voeg 2 tot 3 minuten voor het einde van de bereidingstijd de garnalen en de room toe.


  • Serveer met het kookvocht.


Voeding

Deze mix van vis en zeevruchten is een uitstekende bron van eiwitten en bevat weinig vetten. Jodium en selenium zijn uitstekende antioxidanten!

Suggestie

Voeg samen met de garnalen ook enkele mosselen toe en laat ze meekoken tot ze opengaan. U kunt ook peterselie, bieslook, kerrie enz. gebruiken.