Terug

Kalkoenfilet met drie paprika’s

express

  • 25 min
  • 6 pers

Ingrediënten

  • kalkoenfilet, in reepjes gesneden (1 cm op 3 cm)
  • 6 ontpitte paprika’s (2 van elke kleur)
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 fijngehakte teentjes look
  • 2 lepel olijfolie
  • ½ glas witte port
  • ½ lepel ciderazijn
  • 15 cl water
  • Peper en zout

336 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 35.7g
  • Lipiden : 11.3g
  • Koolhydraten : 20.8g

Bereiding

  • Snij de paprika’s in blokjes van 2 cm en laat ze met de ui en de olie gedurende 10 minuten bakken.


  • Voeg de look toe en laat nog 5 minuten bakken. Kruid bij naar smaak.


  • Voeg de kalkoenreepjes, de witte port, het water en de ciderazijn toe en laat ongeveer 10 minuten bakken.


Voeding

Dit gerecht bevat goede eiwitten voor een goede spierwerking. Het levert ook vitamine C, dat antioxidante eigenschappen heeft en een ontstekingsremmer is.