Terug

Rissóis de camarão

snacking

  • 15 min
  • 4 pers

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 lepel olie
  • 2 lepel bloem
  • 25 cl melk
  • 2 eidooiers
  • 1 blokje bouillon, opgelost in 20 cl water
  • 200 g gekookte en gepelde garnalen
  • Citroensap
  • Zout en peper

Bereiding

  • DE VULLING MAKEN :


    Bak de ui in een kookpan in de olijfolie en bestrooi met de bloem. Voeg de melk, de eidooiers en het vooraf in water opgeloste bouillonblokje toe.
    Roer goed. Laat 4 MIN koken, tot het mengsel indikt.
    Breng op smaak met zout, peper en citroensap.


  • DE KROKETTEN MAKEN :


    Snij cirkels van 12 cm doorsnede uit het deeg.
    Schep de vulling in het midden van de cirkel en leg er een paar garnalen op.
    Vouw de cirkel in 2, druk de randen aan (bestrijk de flapjes met wat eigeel).
    Leg de flapjes in het Snacking accessoire en laat 11 MIN bakken.