Terug

Thaise soep

mini

  • 15 min
  • 2 pers

Ingrediënten

Voor de garnituur

  • 1 fijngehakte zoete ui
  • 1/2 wortel, in staafjes gesneden
  • 8 gepelde garnalen
  • 1 lepel olijfolie
  • 1/2 cébette-ui, diagonaal gesneden

Voor de bouillon

  • 2 cm geperste gemberwortel
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 60 cl de kippenbouillon
  • 20 kokosmelk

370 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 14.2g
  • Lipiden : 29.1g
  • Koolhydraten : 17.1g
  • Natrium : 2.4g

Bereiding

  • Doe de groenten en de garnalen in de ActiFry. Voeg de olijfolie toe. Laat 5 min bakken.


  • Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht. Vermeng alle ingrediënten van de bouillon. Doe deze bouillon in de ActiFry. Laat 10 min koken.


  • Dien op in kommetjes.


Voeding

Kokosmelk is uitstekend om lichaam en haar mooi te houden. Let wel op voor haar verzadigde vetzuren. Om van te genieten met mate dus !

Suggestie

Voor een pittige soep voegt u 1/2 tl paprikapoeder, 1 snufje kaneel, 1 tl puree van Spaanse peper en 1 tl fijngehakt citroengras toe aan de bouillon. Bestrooi met wat korianderblaadjes en dien op.