Terug

Patatas bravas

mini

  • 20 min
  • 2 pers

Ingrediënten

  • 400 g Ratte-aardappelen, geschild en in 4 gesneden
  • 1 lepel olijfolie + 5 cl olijfolie voor de mayonaise
  • 2,5 geplette teentjes knoflook
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel traditionele mosterd
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel Espelette-peper

425 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 6.4g
  • Lipiden : 29.8g
  • Koolhydraten : 36.4g
  • Natrium : 0.05g

Bereiding

  • Was de aardappelen en droog ze af.
    Leg ze in de ActiFry met 2 teentjes knoflook. Voeg de olijfolie toe. Laat 20 min bakken.


  • Bereid ondertussen de mayonaises. Klop het eigeel onder de mosterd en de 5 cl olijfolie.
    Verdeel het mengsel in twee.


  • Doe de resterende knoflook bij één helft van de mayonaise en klop.


  • Doe bij de andere helft van de mayonaise de tomatenpuree en de Espelette-peper en klop.


  • Dien de aardappelen op met de 2 mayonaises.


Voeding

Knoflook zit barstensvol goeds : het heeft een antioxidante werking en bevordert de spijsvertering Het versterkt ook de smaak van het gerecht.