Terug

Piccata van kalfsvlees, wortel en sinaasappel

2 in 1

  • 22 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 800 g wortelen, in schijfjes.
  • De geraspte schil en het sap van een sinaasappel
  • ½ lepel komijn
  • 15 cl water

Schotel

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 2 lepels verse kaas
  • 4 abrikozen, in reepjes gesneden
  • 4 blaadjes salie, fijngehakt
  • Zout en peper

218 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 23g
  • Lipiden : 3.2g
  • Koolhydraten : 25g
  • Natrium : 0.23g

Bereiding

  • Leg de kalfslapjes op het aanrecht en bestrijk ze met de verse kaas.
    Beleg met reepjes abrikoos en salie.
    Rol elk kalfslapje stevig op en bind het vast.


  • Doe de wortelen, het sinaasappelsap, de schil, de komijn en het water in de kuip.
    Sluit het deksel. Stel de totale bereidingstijd in op 22 min.


  • Druk op . Het symbooltje verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 7 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met kalfsrolletjes zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 7 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.


Voeding

Zoete en zoute smaken gaan wonderwel samen in dit gerecht rijk aan bètacaroteen met antioxidante eigenschappen.

Suggestie

Vervang het kalfsvlees door kip en de verse kaas door feta.