Terug

Halfgekookte zalm met bietenchutney

2 in 1

  • 24 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 200 g gekookte biet, in kleine blokjes gesneden
  • 1 fijngehak trode ui
  • 75 g fijngehakt pruimen
  • ½ lepel frambozenazijn
  • ½ lepel mosterd- en anijszaad
  • ½ lepel honing
  • ½ lepel olijfolie
  • 3 lepels sinaasappelsap

Schotel

  • 500 g zalmrug, in staafjes gesneden
  • 2 lepels sesamzaad

360 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 27.4g
  • Lipiden : 18.4g
  • Koolhydraten : 21.3g
  • Natrium : 0.12g

Bereiding

  • Rol de zalmstaafjes door het sesamzaad en bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat bereiden.


  • Rooster het mosterd- en anijszaad 2 min met de olijfolie in de kuip. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
    Kruid met peper en zout. Stel de totale bereidingstijd in op 22 min.


  • Druk 3 keer op . Het symbooltje [poisson] verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 2 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met staafjes, gekruid met peper en zout, zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 2 minuten garen.


Voeding

De originele smaak van de bietenchutney bij perfect gegaarde zalm maakt van dit recept, rijk aan omega-3, een feest voor de smaakpapillen.

Suggestie

Vervang het sesamzaad door maanzaad en het mosterdzaad door fijngehakte verse gember.