Terug

Venkel met zalm, dille en citroen

2 in 1

  • 25 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 4 venkelknollen, in plakjes
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 30 cl cl groentebouillon

Schotel

  • 4 zalmruggen (160 g)
  • De geraspte schil en het sap van een citroen
  • ½ lepel fijngehakte dille
  • ½ lepel sojasaus
  • Zout en peper

359 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 37.7g
  • Lipiden : 17.9g
  • Koolhydraten : 13.2g
  • Natrium : 0.2g

Bereiding

  • Doe de zalmruggen in een diepvrieszakje met de sojasaus, de dille en de schil en het sap van de citroen en schud om de zalm goed in de aroma's te wentelen.


  • Doe de venkel samen met de sjalotten en de groentebouillon in de kuip.
    Sluit het deksel. Stel de totale bereidingstijd in op 25 min.


  • Druk 3 keer op . Het symbooltje [poisson] verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 5 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met de uitgelekte zalmruggen zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.


Voeding

De anijssmaak van de venkel past perfect bij de zachte zalm en de zure citroen, voor een recept rijk aan omega-3.

Suggestie

Vervang de venkel door prei. Breng dit gerecht op smaak met een witte kaassaus, dille en Savora.