Terug

Vijgenmoes met knapperige chocoladehapjes

2 in 1

  • 20 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 10 verse of diepgevroren vijgen, in stukjes gesneden
  • 1 lepel bruine suiker

Schotel

  • 2 vellen filodeeg
  • 4 repen, pure chocolade
  • ½ lepel maanzaad
  • 1 eidooier

222 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 4.8g
  • Lipiden : 12.9g
  • Koolhydraten : 31.1g

Bereiding

  • Klop de eidooier los in wat water. Snij elk vel filodeeg in twee. Bestrijk de twee zijden van de vellen filodeeg met eigeel.
    Leg de chocoladerepen op het uiteinde van de vellen filodeeg en vouw de boorden naar binnen om de pakketjes goed te sluiten.
    Bestrijk weer met eigeel en bestrooi met maanzaad.


  • Doe de vijgen met de bruine suiker in de kuip. Stel de totale bereidingstijd in op 20 min.


  • Druk 4 keer op . Het symbooltje verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 5 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met chocoladehapjes zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 5 minuten garen.


Voeding

Deze knapperige en toch zachte combinatie vol vezels zal de smaakpapillen van de grootste fijnproevers in verrukking brengen.

Suggestie

Vervang de vijgen door rode vruchten en de pure chocolade door witte chocolade.