Terug

Geroosterde groenten, loempia's van rauwe ham

2 in 1

  • 31 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 2 courgettes, in schijfjes gesneden
  • 2 paprika's, in reepjes gesneden
  • 1 ui, in kwartjes gesneden
  • 1 blik artisjokharten
  • 1 lepel olijfolie
  • ½ lepel balsamicoazijn
  • ½ lepel fijngehakt bonenkruid
  • Zout en peper

Schotel

  • 6 sneetjes rauwe ham
  • ½ bolletje mozzarella, in plakjes
  • 6 aardbeien, in staafjes gesneden
  • 1 handvol rucola
  • Basilicum

329 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 24.6g
  • Lipiden : 16.8g
  • Koolhydraten : 23.8g
  • Natrium : 0.73g

Bereiding

  • Spreid de sneetjes rauwe ham uit op het aanrecht.
    Leg op een uiteinde van elk sneetje de staafjes mozzarella en aardbei, gevolgd door de rucola en de basilicumblaadjes, en rol elk sneetje ham tot een loempia.


  • Doe de groenten in de kuip. Voeg olie, azijn en bonenkruid toe.
    Kruid met peper en zout. Sluit het deksel. Stel de totale bereidingstijd in op 31 min.


  • Druk op . Het symbooltje verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 5 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met hamloempia's zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 5 minuten garen..


Voeding

Verbluf je gasten met deze creatieve loempia vol vitaminen en mineralen.

Suggestie

Vervang de aardbeien door abrikozen. Gebruik mozzarella di Buffala, voor nog meer smaak.