Terug

Kalfsragout met provençaalse tomaten

2 in 1

  • 41 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 500 g kalfsvlees (halsstuk), in kleine stukken
  • 4 sjalotten, fijngehakt
  • 1 prei in dunne ringen
  • 3 wortelen in schijfjes
  • 35 cl groentebouillon
  • ½ lepel olijfolie
  • 2 lepels fijngehakt basilicum

Schotel

  • 4 kleine tomaten, in 2 gesneden
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 4 lepels gehakte kruiden (tijm, bonenkruid, rozemarijn)
  • 4 lepels fijngehakte rode ui
  • Zout en peper

277 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 30.6g
  • Lipiden : 5.3g
  • Koolhydraten : 28.6g
  • Natrium : 0.21g

Bereiding

  • Meng de knoflook met de kruiden en de fijngehakte ui. Verdeel dit mengsel over de halve tomaten. Kruid met peper en zout.


  • Doe het kalfsvlees in de kuip. Breng op smaak met olie, zout en peper. Sluit het deksel.
    Laat5 min garen. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
    Stel de totale bereidingstijd in op 36 min.


  • Druk op . Het symbooltje verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 6 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met tomaten zodra het signaal van de timer klinkt. Laat nog 6 minuten garen.


Voeding

Tomaten rijk aan antioxidant lycopeen en kalfsvlees vol proteïnen maken dit tot een heel evenwichtig gerecht als je het met zetmeelhouders combineert.

Suggestie

Voeg geraspte citroenschil toe aan de kruidenmix. Bind de saus op het laatste moment met een eetlepel pesto.