Terug

Spiesjes van zeevruchten, bloemkool en prei

2 in 1

  • 30 min
  • 4 pers

Ingrediënten

Kuip

  • 200 g preiringen
  • 600 g bloemkool
  • 5 cl witte wijn
  • 25 cl groentebouillon
  • ½ lepel kurkuma
  • ½ lepel fijngehakt
  • Citroengras

Schotel

  • 8 sint-jakobsvruchten
  • 300 g kabeljauw, in stukken gesneden
  • 12 mosselen
  • 4 scampi's
  • 1 tros druiven
  • Zout en peper

173 Kcal

Voedingswaarde / proporties :

  • Proteïnes : 25.5g
  • Lipiden : 1.6g
  • Koolhydraten : 13.5g
  • Natrium : 0.19g

Bereiding

  • Prik achtereenvolgens sint-jakobsvruchten, kabeljauw, mosselen, scampi's en druiven op spiesjes.


  • In de kuip, Doe de prei met de witte wijn, de groentebouillon, de kurkuma en het citroengras in de kuip en laat 5 min koken.
    Voeg de bloemkool toe. Sluit het deksel.
    Stel de totale bereidingstijd in op 25 min.


  • Druk 3 keer op . Het symbooltje [poisson] verschijnt.
    Pas de bereidingstijd aan met 5 min.
    Druk op om de bereiding te starten.


  • Plaats de schotel met spiesjes, gekruid met peper en zout, zodra het signaal van de timer klinkt.
    Laat nog 5 minuten garen.


Voeding

Met deze caloriearme spiesjes vol jodium en proteïnen kun je de zee bijna ruiken en horen!

Suggestie

Vervang de bloemkool door broccoli. Serveer dit gerecht met een witte kaassaus met citroen.